Uitlaat vervangen


 

Onze monteurs hebben oog voor onvolkomenheden aan de uitlaat van einddemper tot katalysator en van kleine onderdelen tot de complete uitlaat.

Wat is het belang van een goede uitlaat?

Een uitlaat in goede staat optimaliseert het brandstofverbruik en voorkomt dat schadelijke uitlaatgassen uw auto binnendringen. Het beperkt ook het geluidsniveau. De uitlaat speelt een belangrijke rol bij de vermogensbenutting van uw auto. De katalysator zorgt ervoor dat het milieu minder wordt belast.

Wat gebeurt er bij een uitlaat in slechte staat?

Door vocht en zout (vooral ’s winters) is uw uitlaat elke dag gevoelig voor corrosie. Als die doorzet, neemt het motorvermogen af en krijgt u geluidsoverlast. De rijvaardigheid wordt slechter en schadelijke uitlaatgassen kunnen ongemerkt de auto binnendringen. Dit heeft gevaarlijke gevolgen voor uw gezondheid. Het milieu wordt zwaarder belast en vaak stijgt ook het brandstofverbruik. Op dat moment is het verstandig om uw uitlaat te vervangen.

Zijn er nog meer gevaren voor de uitlaat?

Als u in de winter een mislukte koude start maakt en daarbij de motor ‘verzuipt’, is het mogelijk dat de werking van de katalysator, die zorgt voor de vermindering van de schadelijke uitstoot van de verbrandingsmotor, wordt uitgeschakeld. Rijdt u veel korte afstanden, dan is het mogelijk dat de demper niet volledig wordt opgewarmd. Hierdoor kan het van binnen naar buiten gaan doorroesten.

img_overons

icon_apk

APK

Totaal Autoservice De Rooy keurt alle veiligheids- en milieuaspecten van uw auto op een duidelijke, vakkundige en betaalbare manier.
                                     Afspraak maken

icon_occasions

OCCASIONS

De beste occasions staan bij Totaal Autoservice De Rooy. Nu extra scherp geprijsd!
Afspraak maken