Distributie riem vervangen


Wat is een distributieriem?

De distributieriem is een belangrijk onderdeel van de motor. Het verbindt de krukas met de nokkenas. Deze getande riem zorgt er zo voor dat de kleppen in de cilinderkop op het juiste moment openen en sluiten. Het is van groot belang dat het openen en sluiten van de kleppen op het juiste moment gebeurt voor een optimale ontbranding in de motor.

Wanneer moet de distributieriem vervangen worden?

Wanneer de distributieriem vervangen dient te worden, is afhankelijk van het merk en het model. In uw onderhoudsboekje vindt u de vervangingsintervallen voor uw auto. In de meeste gevallen dient de distributieriem vervangen te worden tussen de 60.000 en 120.000 kilometer. Soms staat het niet goed aangegeven of kunnen we niet achterhalen hoe oud de distributieriem is. We raden dan altijd aan om preventief distributie vervangen uit te voeren.

Vraag op tijd een nieuwe distributieriem aan

Een distributieriem heeft altijd een vastgesteld aantal kilometers voordat hij begint te slijten. De kwaliteit gaat daarna snel achteruit en de kans op knappen neemt toe. Breekt de distributieriem, dan loopt uw motor zware schade op. De zuiger begint dan de kleppen te raken waardoor deze zwaar beschadigd raken. In het ergste geval is uw motor total loss. Vraag daarom op tijd distributieriem vervangen aan.

Vraag vrijblijvend een offerte op en bel of mail ons

img_overons

icon_apk

APK

Totaal Autoservice De Rooy keurt alle veiligheids- en milieuaspecten van uw auto op een duidelijke, vakkundige en betaalbare manier.
                                     Afspraak maken

icon_occasions

OCCASIONS

De beste occasions staan bij Totaal Autoservice De Rooy. Nu extra scherp geprijsd!
Afspraak maken